perjantai 21. helmikuuta 2014

Viimeisiä viikkoja

Viimeiset viikot Ljubljanassa olivat niin intensiiviset, ettei blogille jäänyt aikaa. Halusimme viettää kaiken jäljellä olevan ajan yhdessä ystävien kanssa. Viimeiset kerrat Neboticnik-pilvenpiirtäjässä kahvittelemassa, viimeiset Studenski boni-opiskelijalounaat suosikkiravintoloissa, viimeiset autoreissut Alpeille ja merenrantaan, viimeiset bileet ja illanvietot tämän vaihdon aikana. Muutin virallisesti asuntolasta perjantaina, mutta sain nukkua sängyssäni makuupussissa sunnuntaihin asti.






Sunnuntaina lähdin kimppakyydillä (prevoz) Bratislavaan. Olin yötä ystäväni luona ja olen yhä ällistynyt siitä vieraanvaraisuudesta, jota hänen perheensä tarjosi. Maanantaina kiertelimme Bratislavaa. Kaupunki on todella viehättävä. Vanhakaupunki on suloinen, linna kaunis ja Ufo-torni tarjoaa upeat iltanäkymät kaupunkiin ja Danube-joelle. Martta ja Mia siis suosittelevat Bratislavaa matkakohteeksi. Kaupunki on vain tunnin matkan päässä Wienistä, joten nämä kaupungit on helppo nähdä samalla matkalla. Illalla tapasimme kuusi ystäväämme, jotka olivat matkalla kotiin Bratislavan kautta. Järjestimme siis ensimmäisen reunionimme vain päivän päästä lähdöstämme Ljubljanasta. Minulle tämä oli hyvä merkki siitä, että tulemme varmasti pitämään yhtä jatkossa. 

Bratislavasta jatkoin tiistaiaamuna junalla Budapestiin, mistä lensin Ryanairin siivin kotiin. Perhe oli mua lentokentällä vastassa, ja kotona mua odotti lisää yllätyksiä. Vaikka ikävä Ljubljanan perhettäni on kova, on mukava olla kotona perheen kanssa ja maltan tuskin odottaa, koska näen kaikkia teitä suomiystäviäni!

PS Tämä ei ole vielä viimeinen blogikirjoitus vaihtoasioista. Vielä aion kirjoittaa jonkinlaisen yhteenvedon näistä viidestä ja puolesta kuukaudesta, opiskelu-, asumis- ja reissuasioista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti